Druk bezochte informatieavond nieuwbouwplan Juweel in Zoetermeer

Druk bezochte informatieavond nieuwbouwplan Juweel in Zoetermeer

Druk bezochte informatieavond nieuwbouwplan Juweel in Zoetermeer

Op dinsdag 30 oktober jl. presenteerden De Makelaars® en Janssen de Jong Projectontwikkeling de plannen voor de geplande nieuwbouw tussen de Sieraadlaan en Berkelseweg in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Op de huidige locatie van het bedrijf CRM Trucks and Trailers verrijzen in de toekomst circa 70 woningen. Zeker 250 geïnteresseerden waren aanwezig op de informatieavond.

Een nieuwe wijk, een nieuwe naam

Om het ontwerp van de woningen in de Edelstenenbuurt tot zijn recht te laten komen is het nieuwbouwplan op de CRM-locatie omgedoopt tot het project ‘Juweel… Schitterend wonen’. Er is door van Egmond Totaal Architectuur en Janssen de Jong Projectontwikkeling alles aan gedaan om op deze toplocatie een fijn thuis te creëren met een diversiteit aan woningtypologieën.

Meedenken in woonwensen

Tijdens de inloopavond in conferentiecentrum Dekker zijn de voorlopige ontwerpen van alle woningtypes gepresenteerd. Daarnaast konden toekomstige bewoners in gesprek gaan met het nieuwbouwteam over hun woonwensen. Op basis van de gegeven feedback gaan we met de volgende woonwensen concreet aan de slag:

Woonwens: Het volledige woonprogramma op de begane grond.

Uitwerking: Bij enkele woningtypes wordt het mogelijk om de begane grond optioneel te voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond.

Woonwens: Mogelijkheden tot het creëren van een extra werkruimte.

Uitwerking: De geplande garages kunnen optioneel uitgevoerd worden als werkruimte met toegang via de woning.

Woonwens: Een woning met minimaal 4 of 5 slaapkamers.

Uitwerking: Voor alle woningtypen geldt dat deze de ruimte bieden tot het (in de toekomst) creëren van 4 of 5 slaapkamers. In de nadere uitwerking van het plan zal bepaald worden welke woningen er in de basis met minimaal 4 of 5 slaapkamers worden gerealiseerd.

Planning en vervolgstappen

Het project gaat in het eerste halfjaar van 2019 in verkoop. Van Egmond Totaal architectuur en Janssen de Jong Projectontwikkeling doen er alles aan om de start verkoop zo snel  mogelijk te laten plaatsvinden. De prijzen van de woningen zullen bekend worden gemaakt op de dag van de start van de verkoop. Uiteraard informeren wij omwonenden en geïnteresseerden ruim voordat het zover is. Houd de website www.juweelzoetermeer.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!